Glog omogućava srcu da preživi sa manje krvi i kiseonika, tako da i ako imate srčano oboljenje, nećete imati srčani napad



Najpoznatiji lekar organske medicine današnjice doktor Ričard Šulc u svojoj knjizi ''Lečenje neizlečivih bolesti'' objašnjava čudotvorno dejstvo ove biljke kao i način njenog korišćenja kod lečenja bolesti srca.



Ono što je zapanjujuće jeste da Glog dovodi do oporavka srčanog mišića čak i pri veoma maloj količini krvi i kiseonika odnosno u stadijuma kada postoje ogromne šanse da vas klinička medicina proglasi mrtvim.





U daljem nastavku teksta pogledajte interviju gde dr.Šulc objašnjava dejstvo i način korišćenja ove čudotvorne biljke.





„Glog omogućava srcu da preživi sa manje krvi i kiseonika, tako da i ako imate srčano oboljenje, nećete imati srčani napad.” 




To je dobra zamisao

- Da. Glog raste podjednako dobro u skoro svim klimatskim zonama

Koju vrstu treba gajiti u bašti?

- Standardnu. Zove se Crataegus oxyacantha.

I ta vrsta se može lako nabaviti i uzgajati?

- Naravno. Ima je svuda po Evropi i Americi. Postoje i lokalne vrste koje imaju isto dejstvo. A ako mislite da su bobice kleke iz marketa slabog dej - stva, treba tek da vidite kakve su bobice gloga. Ja ne mogu ni da ih prepoznam. Najbolji način da ih opišem jeste ako ih uporedim sa onim kikiriki jem, što liči na karamelu obloženu šećerom, onaj crvenkasto-braon kikiriki sa šećerom na sebi. E tako izgleda glog koji je u prodaji.


Jedna bobica gloga treba da liči na bobice božikovine, da bude svetlocrvena, ukusna i puna pektina. Za pravljenje džema čak ni ne treba da stavljate pektin. Takve treba da budu i bobice gloga. Najbolje je da sami organski uzgajate glog. Gloga ima na zapadnoj obali (Amerike) i po okolnim zemljama. Neve - rovatno je kako svuda raste. Glog se vezuje za ćelije srca, te je srcu potrebno manje kiseonika i krvi. Tako da ako imate probleme sa srcem, poput zakrčenih koronarnih arterija, angine pektoris i tome slično, odmah uzmite glog, i on će vam kupiti malo vremena. Hoću reći da vam glog kupuje vreme ako vam je život ugrožen. On omo - gućava vašem srcu da preživi sa manje krvi i kiseonika. Tako da ako patite od teškog oboljenja srca, uzmite bobice gloga, ali i dok prelazite na biljni način ishrane, koristite i drugo lekovito bilje i pročistite svoju krv, pa neće doći do srčanog napada. S druge strane, ako ste imali srčani napad, znajte da svi testovi pokazuju da se ćelije srca brže obnavljaju i trpe manje štete ako je glog prisutan u krvi. Dakle, to je jedna zaista neverovatna biljka. Ono što je šareni čkalj za jetru, to je glog za srce. Zanimljivo je da glog raste u mnogim područjima sveta. Mi smo pak mislili da se mogu koristiti samo njegove bobice, ali savremena nauka je do - kazala da su listovi i cvetovi takođe puni supstanci koje štite srce.



Glog neće delovati ako se nezdravo hranite - Ljudi izlaze noću i „uživaju”. A onda se iznenade kada dobiju srčani na - pad iako su uzimali glog. I on i druge biljke jesu snažnog lekovitog dejstva, ali su još snažnije ako se sa njima udruži zdrav način ishrane i života. Kraće rečeno, ako i dalje pušite tri pakle cigareta dnevno, onda vas ništa neće spasiti. A savremeni herbalisti su veoma lenji, i oni vas neće naterati da uradite svoj domaći zadatak.





Recept za sirup od gloga


Cele bobice gloga potopite u čistu negaziranu vodu. Koristite oko 1 kg bobica, dok voda treba da prelazi oko 2,5 cm iznad bobica. Stavite to u blender ili procesor hrane da bi se bobice izdrobile, a onda potopite u vodu na jedan dan.Ako nemate navedene sprave, onda bobice stavite u krpu, pa ih izdrobite čekićem.



Na umerenoj vatri, bobice i vodu (onu prvobitnu, nemojte je menjati) do vedite do ključanja, ali nemojte da previše ključa. Samo ih polako krč - kajte 30 minuta na laganoj vatri. Zatim isključite šporet i neka ostanu unutra još 30 minuta.Iscedite bobice gloga i sačuvajte tečnost. Ostavite je na stranu, a kada se ohladi, stavite je u frižider.



Uz pomoć blendera po malo dodatno izdrobite bobice. U blender sipajte i vodu, tako da se na kraju dobija kašasta smesa. Kad završite sa svim tim, trebalo bi da dobijete pun lonac te kašaste mešavine od gloga. Ponovo je stavite da se kuva, ali nemojte da previše ključa, već neka se krčka na laganoj vatri 30 minuta, i posle toga, neka stoji van ringle još 30 minuta.



Tokom ceđenja pokušajte da odvojite onaj tvrđi deo od tečnog (sirupa). Ovo je malo teži posao, pa je često potrebno da se koristi fina tkanina (krpa), ali jaka, kako bi iz one smese mogao ručno da se iscedi sok i odvoji od tvrđeg dela. Važno je iscediti što više soka iz smese, jer on i čini sirup od gloga. Ja koristim hidrauličnu presu koja se dobija uz kupljen Norwalk sokovnik. Odlično radi.




Kada iscedite sav sok, pomešajte ga sa onom prvobitno isceđenom vodom. Izmerite količinu dobijene mešavine, i onda stavite da se krčka na laganoj vatri dok ne ostane 1/4 te količine. Tako se dobija sirup od gloga. Stavite ga u sterilisane flaše i potom u frižider. Rok trajanja mu je neograničen. Uzimajte 6-12 kašika dnevno.




Izvor:Dr.Ričard Šulc(Lečenje neizlečivih bolesti)


Коментари

Популарни постови са овог блога

Dr Šulc: Kako izlečiti reumu (ORGANSKA MEDICINA)

UKLONITE MASNO TKIVO PRIRODNIM PUTEM BEZ HIRURŠKE INTERVENCIJE

KOKTEL ZA TOPLJENJE MASNIH STOMAČNIH NASLAGA (RECEPT I NAČIN PRIPREME)