Breskva (PRIJATELJ VAŠEG SRCA)




Nedavna naučna istraivanja dokazala su da zbog svoje vitaminske ravnoteže breskva ima sve neophodne vitaminske komplekse koje su neophodne za jak i zdrav srčani mišić te je iz tog razloga nazvana PRIJATELJEM SRCA.Bez ikakve sumnje svako voće sadrži određen broj vitamina i minerala ali u malom broju sličajeva postoji tako savršen balans između njih kao što postoji u breskvi.




Breskva sadrži nizak nivo zasićenih masti,holesterola i natrijuma a to je upravo ono što dovodi do stvaranja kardiovaskularnih bolesti dok prisustvo visoke koncentracije vitamina C,dijetetskih vlakana,natrijuma i vitamina A čini ovo voće komplentnim izvorom svih neophodnih vitamina za vaše srce i organizam u celosti.



Koriste se u dijetama za mršavljenje i za očuvanje opšteg fizičkog zdravlja.


Prerpručljivo je konzumirati suve breskve ubrane sa drveta i koje se kao takve prodaju dok se za vreme njihove konzervacije gube svi navedeni hranljivi sastojci.


Ukoliko poznajete nekog ko boluje od kardiovaskularnih bolesti ili možda baš vi imate te zdravstvene probleme sada znate da svakodnevnim unošenjem breskve minimum od 100g dnevno možete značajno poboljšati zdravlje srca i unaprediti kvalitet života.


KONZUMIRANJE

Ako ste ljubitelj domaćih sokova jednostavno stavite nekoliko breskvi u vaš sokovnik i napravite idealnu vitaminsku bombu koja če obradovati vaš organizam ili jednostavno uberete sa drveta , kupite u prodavnici te ih unosite u organizam jedući ih kao svako drugo voće.


NAPOMENA

Prerađeni fabrički sokovi sadrže veoma nizak procenat vitamina i visok nivo šećera zaslađivača tako da se njihov unos u organizam preporučuje unošenjem u njihovom prirodnom obliu kroz gore pomenute načine.












Коментари

Популарни постови са овог блога

Dr Šulc: Kako izlečiti reumu (ORGANSKA MEDICINA)

UKLONITE MASNO TKIVO PRIRODNIM PUTEM BEZ HIRURŠKE INTERVENCIJE

KOKTEL ZA TOPLJENJE MASNIH STOMAČNIH NASLAGA (RECEPT I NAČIN PRIPREME)